.st0{fill:#FFFFFF;}

Megatrendid ja Innovatsioon – osale koolitusel 

 January 30, 2018

By  Marko Rillo

Uus koolitus koostöös Äripäeva Akadeemiaga:

Millised uuendused muudavad maailma ja kuidas neid enda jaoks tööle panna?
Uute tehnoloogiate arendamine ja nende kasutusele võtmine muudab ärimudeleid ja ühiskonda. Infotehnoloogilised uuendused loovad võimalusi toodete arendamiseks, klientideni jõudmiseks ja muudeks lugematuteks tegevusteks. Seepärast on oluline olla pidevalt kursis maailmas toimuvate arengute ja megatrendidega, mis võimaldavad olla uuendusmeelsed ning püsida konkurentsis.

Ainuüksi uuendustega kursis olemisest aga ei piisa, et tekiks arusaam, kuidas nendest organisatsioonile kasu võiks olla. Oluline on omandada tööriistu, mis aitavad äri ümber mõtestada ja loovalt kujundada. Annan koolituspäeval ülevaate maailma muutvatest megatrendidest, infoallikatest ning tööriistadest, mis võimaldavad uuendused organisatsiooni viia.


Koolitusele on oodatud tehnoloogiavaldkonna vastutajad, tippjuhid ja omanikud, kes soovivad hoida end kursis valdkonnas toimuvate arengute ja muudatustega.

Koolituse eesmärk on anda ülevaade, kuidas tehnoloogia areng võiks nende ettevõtet pikemas perspektiivis muuta, kuhu poole võiks ettevõte areneda.

Koolituse detailne sisu:

9:45 -10:00 Kogunemine

10:00 -11:30 Uute äride ja ärimudelite loomise lihtsus muutuvas maailmas

• Alustuseks vaatame konkreetsete näidete varal, et kui lihtne on 2018. aastal luua endale päris oma autotootmist või kosmosetehnoloogiatega tegelevat firmat? Mõnda muud väga ägedat asja Kasutatavad meetodid: alustuseks toimub lühike mõtteid laiendav loeng ja peale seda jätkame rühmaaruteluga, kus mõtestame enda valdkonnas äri kujundamise eripärasid.

11:30 -11:45 Kohvipaus

11:45 -13:15 Neljas tööstusrevolutsioon, 5 megatrendi ja VUCA-maailm

• Neljas tööstusrevolutsioon: millised sarnasused ja erinevused on nendel iidsetel revolutsioonidel tänasega • 5 kõige olulisemat megatrendi – kuidas need meid mõjutavad • VUCA-maailm (volatiilsus, ebakindlus, komplekssus ja ebamäärasus) o Mida nende trendidega toime tulemine tegelikult igapäevases praktikas hõlmab. o Milliseid juhtimispraktikaid on nendega toime tulemiseks juurutatud globaalsetes firmades? Kasutatavad meetodid: loeng, millele järgneb rühmatöö megatrendide mõjude kohta igaühe tööstusharu valdkonnas.

13:15 -14:00 Lõuna

14:00 -15:30 Uued olulised tehnoloogiad

• Kuidas mõjutavad uued ja hetkel kõige olulisemad tehnoloogilised uuendused (robootika, isesõitvad autod, organite 3D trükkimine, küberinimesed, tehis- ja superintellekt, tarbijate käitumist ette ennustav logistika, neljas tööstusrevolutsioon) ettevõtte tegevust? • Millised tehnoloogiad on teiste muudatuste „võimaldajad“ ja millised tehnoloogiad aitavad luua uusi süsteeme ja võrgustikke? • Missugused tehnoloogiad loovad võimaluse oma äri eksponentsiaalseks kasvatamiseks? Kasutatavad meetodid: loeng, seejärel harjutame tööriista kasutamist, mille abil hakkame mõtestama uuenduslikke, eksponentsiaalseid ärimudeleid.

15:30 -15:45 Kohvipaus

15:45 -17:00 Ärimudelite uuendamine uute tehnoloogiate valguses

• Mida tähendab ärimudeli uuendamine innovatsiooni valguses? • Tööriistad iseenda äri ümber mõtestamiseks ja loovaks ümber kujundamiseks • Olulised allikad trendide jälgimiseks ja uuendustega kursis hoidmiseks Kasutatavad meetodid: loeng, rühmatöö LEGO Serious Play ja ärimudeli kaartide abil.


Lisainfo: Aimi Kändmaa, koolituskonsultant tel. 667 0442 aimi.kandmaa@aripaev.ee

[thrive_link color=’blue’ link=’https://pood.aripaev.ee/Product/ProductDetails?productId=3212#registreerimine’ target=’_blank’ size=’big’ align=’aligncenter’]Registreeru koolitusele[/thrive_link]

Autorist ...

Marko Rillo on juhtimiskonsultant, koolitaja ja executive coach. Temaga saab ühendust siit

Blogipostitused:

Leave a Reply:

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}